Nutriční hodnoty (Domácí jaternicový prejt)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 24 396 kJ / 5 831 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1 056,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1 050,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,15 g |
| Tuky | 160,50 g |
| – nasycené | 38,71 g |
| – nenasycené | 81,21 g |
| –– mononenasycené | 68,04 g |
| –– polynenasycené | 13,17 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 19,62 g |
| Cholesterol | 2,00 g |
| Sodík | 2,66 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 35,85 g |
| – cukry | 7,56 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 kg 5 kg vepřového masa (bůček, plíce nebo celý kořínek, odřezky) | Vepřová kýta | 5000 g |
| 0,5-0,75 0,5-0,75 vepřových jater | Játra vepřová | |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1-2 1-2 cibule | Cibule čerstvá | 105 g |
| 8-10 stroužků 8-10 stroužků nastrouhaného a utřeného česneku | Česnek čerstvý | 63 g |
| 3 hrsti 3 hrsti rozemnuté majoránky | Majoránka sušená | |
| 2 kostky 2 kostky masoxu | Bujón hovězí | |
| 10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1 lžíce 1 lžíce celého pepře (polovinu množství čerstvě umleme) | Pepř černý | 15 g |
| sůl podle potřeby | Sůl mořská | |
| 1 1 chlebíčková veka nakrájená na plátky | Veka | |
| 4 l 4 l vody (nebo i více) | Voda | 4000 ml |