Vepřové plecko s lečem z trouby

isindy Kuchařka: isindy

6-7 porcí Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

1 kg vepřového plecka
1 sklenička sterilovaného leča (paprika, rajčata)
1 pórek
1 smetana ke šlehání 31%-33%
4 stroužky česneku
sůl
granulovaný česnek
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a zaprášíme granulovaným česnekem, koření do masa důkladně vetřeme.

  2. Do pekáčku dáme lečo, pórek nakrájený na kolečka, plátky česneku, lehce osolíme a zalijeme šlehačkou. Na směs rovnoměrně rozložíme kostky masa, pekáč přikryjeme alobalem a v troubě na 200°C pečeme 30 minut.

  3. Poté alobal sundáme, směs promícháme a pečeme dalších 30 minut odkryté. Občas promícháme, opečené kousky masa obrátíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 876 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plecko s lečem z trouby

  • isindy isindy(autor receptu)

    BILKOVAI: nic se nemá uspěchat :-D

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Před dvěma lety jsem napsala komentář a teď teprve se mi podařilo dát bod:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    dexulka: těší mě, že chutnalo, určitě i ta čerstvá zelenina má své chuťové kouzlo ;-):-) děkuji :-K

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Neměla jsem lečo,tak jsem dala pod maso nakrájené čerstvé papriky,rajčata a cibuli a také to bylo dobré :-p Jen možná zeleninka pustila až příliš šťávy.Posílám bod i foto ;-)

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Lečo mám kupované, místo plecka krkovici a došel česnek :D Ale jinak postup stejný, tak se nechám překvapit :D Právě se peče v troubě :-))

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    jana73: já jsem ráda, vám chutnalo, děkuji za pochvalu i fotku :-)

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    isindy:-K děkuji moc za výborný sobotní oběd. Lečo jsem měla kupované a přesto se mě nic nezdrclo a nebylo nic kyselé. Naopak maso i šťávička byla luxusní:-p:-* Dávám bod a dovolila jsem si přidat fotku:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Rozmaryno, to máš pravdu, že by to mohlo být tím lečem :-O...já mám doma http://www.toprecepty.cz/recept/11996-leco---polot..., že by ta kupovaná potvora byla tak agresivní, že by tu šlehačku srazila???? Párkrát jsem lečo i koupila a použila pod maso, ale je fakt, že to jsem dělala s česnekem, protlakem a pod., ne se šlehačkou...http://www.toprecepty.cz/recept/17260-brambory-s-l...
    Tak to je mi líto, nenapadlo mě, že kupované lečo bude až taková potvora zákeřná :-(

    Odpovědět

  • Rozmaryna Rozmaryna

    To lečo máš svoje, které si sama zavařuješ? Já jsem totiž koupila sterilované lečo poprvé, já vždycky jinak používám čerstvou zeleninu. Možná to bylo tím lečem. To jídlo bylo odporně kyselé a ta sražená šlehačka vypadala strašně. Vypadalo to jak už jednou použité jídlo.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    rozmaryna, to je mi líto, ale nemám dávat důvod jiné fotky, než jak jídlo opravdu po uvaření vypadalo...lečo v mase bylo a smetana taky, přesně, jak je popsáno v receptu...
    plecko mám na mrazáku, smetanu v lednici, lečo ve skříni - tak já to zítra uvařím zase a zase ti to vyfotím, ok ;-)
    snad příště narazíš na recept, který se povede a bude ti lépe vyhovovat :-)

    Odpovědět

  • Rozmaryna Rozmaryna

    ;-( Nachytala jsem se na tu fotku. Přesně jsem dodržela technologický postup, ale to jídlo vypadalo úplně jinak než na fotce a hlavně nikomu nechutnalo. Na fotce je hnědá šťáva, takže je vidět, že sterilované lečo v tom mase nebylo, protože to lečo dělá tu šťávu červenou a ta šlehačka se v tom leču sdrcla. :no::-((:-//

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    ;-)dělám podobně, je to moc dobré+:yes:

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Zajímavé a taky bych řekla,že to bude mít jinou barvičku se šlehačkou:yes:+5

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    děvčata, smetana tam je :-D ale tím, že je tam hned od začátku, tak se vypeče a zbyde z ní jen tuk...vzpomeňte si, jak vypadají např. brambory a maso, zapečené se šlehačkou...taky vám to nakonec neplave s bílé omáčce ;-) v tom je rozdíl od zpracování Mirci - maso osmažila, podusila a dávala smetanu až skoro ke konci, takže omáčka je světlá a smetanová na první pohled:-)

    suvičko, knedlík byl houskový a bylo to s ním výborné :-p;-)

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Plecko mame na peceni hodne radi, mozna by k tomu byl dobry knedlik. 4. bodik je jisty. :yes::-K. Jo a taky si myslim, ze tam ta smetana neni. Predpokladam, ze by to melo jinou barvu. Podle fotek bych ale rekla, ze to vubec nevadi. :-p:-)):-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové maso s lečem vepřové s lečem recepty z vepřového masa do trouby vepřová plec na leču plecko na leču vepřové maso do trouby recepty s lečem veprove plecko recepty vepřové kostky s lečem plecko recept zapečené vepřové maso s lečem veprovy gulas s lecem vepřové maso se zeleninovým lečem vepřové plecko na leču veprove plecko zapecene plecko plecko recepty plecko veprova plec recept z plecka - vepřového masa