"Minutkový" vepřový řízek speciál

Minutky Doba přípravy: do 20 minut/hodina na odpočinutí masa 84 názorů

Minutky Doba přípravy: do 20 minut/hodina na odpočinutí masa 84 názorů

Suroviny

vepřová kýta
sůl
sušený česnek
pepřová omáčka (foto)
máslo
Trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Z kýty nařežeme silnější pláty masa, které přes potravinářskou folii naklepeme, mírně osolíme, posypeme sušeným česnekem a lehce z jedné strany potřeme pepřovou omáčkou.

  2. Dáme do nádobky a necháme v chladnu minimálně 1 hodinu odležet.

  3. Poté nastartujeme troubu a necháme ji rozehřát.

  4. Na pánev dáme rozehřát máslo.

  5. Odpočaté řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  6. Smažíme na mírném plameni z každé strany 3 minuty a pak přemístíme do brutvanu (pekáče), nejlépe na silikonovou pečící folii, popřípadě na pečící papír.

  7. Na takto předsmažené řízky položíme plátky másla, přikryjeme druhou částí pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni (já mám plynovou) 10 minut.

  8. Hotové řízky podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo jen s chlebem.

  9. Množství masa, ani ostatních surovin jsem záměrně neuváděla, záleží, kolik porcí budeme připravovat.

Poznámka od kuchařky

Vím, že řízky nejsou nic neznámého. Ale když se nám podaří uříznout hezký plát tak, že zařízneme do masa cca 3 cm, nedořízneme a druhý plát stejně široký uřízneme dokonce, rozklepeme do stran, máme řízek na celý talíř. Já dělávám řízky z krkovice, ale připravený z kýty a jen na másle chutná jako“vídeňský“a lehounce potřený pepřovou omáčkou je krásně křehký a šťavnatý.

Přílohu jsem dělala podobnou, co zde má uvedenou Marishttp://www.toprecepty.cz/recept/15310-dynovo-bramb...

Komentáře k receptu "Minutkový" vepřový řízek speciál

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    zujali: :yes::-)

    Odpovědět

  • zujali zujali

    Jajek : tedy Vaše čeština je hrůza ☹️????

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Eja57: tak to bychom o boty přišly obě:-DAle ze slušnosti jsem poděkovala:-(

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Anna Kocikova: kdyby to nebyl soutěžní recept, tak žádné nové foto od Handiky není, na to bych vsadila boty...:-//

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Handika-k řízkům by mě zelí nenapadlo,ale proč ne;-)Děkuji za foto:-K

    Odpovědět

  • clupmi: :-DAhoj krajane:-pMiri děkuji:-KDoufám,že Ti bude chutnat,pokud se k tomu dostaneš:-8Myslím,že Yanull má tady ve svých receptech dopékání v troubě:yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Aničko výborný nápad, maso není tak dlouho v oleji, takže se olej nemůže přepálit. A v troubě se dodělá ten střed. Uložil jsem do oblíbených. :yes:
    p.s.: a vím, co je to brutvan/a bo jsem chachar ostravsky :-D
    www.miric.cz

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    fofoja: Ano i to je možnost a nejlépe čtyřbarevný čerstvě pomletý;-)

    Odpovědět

  • fofoja fofoja(neregistrovaná)

    pepřová omáčka zloženie- voda, olej, ocot, horčica, pepř 0,5% :no:
    myslím že namletý pepř by bol 100x lepší

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Greneia: Děkuji:-D:-K

    Odpovědět

  • Greneia Greneia

    No páni, tolik komentářů u jednoho řízku :-D hlavně vede ten s těma chybama :-D nebo přiblblý koment k velikosti .... každopádně k receptu ...vypadá to úžasně, dnes budu zkoušet ... zatím jsem tvořila v těstíčku, v klasickém trojobalu a nebo naložený v česnekové soli den předem a opět obalen v trojobalu..... posílám bodík :-) :-K:-*:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

  • B. B.(neregistrovaný)

    Jajek : Milý Jajku, doporučuji i při Vašem odborném kuchařském vzdělání navštěvovat též hodiny pravopisu. Je to hnus to číst. :-((:-((:-((:-((:no:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Eva : Bednárik Slavomír: děkuji za zájem a komentáře:-K

    Odpovědět

  • Bednárik Slavomír Bednárik Slavomír(neregistrovaný)

    Jajek : Vaše postrehy sú tak odborné až sa divím nik ťa nenúti si to uvariť Hrachová kaša tam nie je asi treba okuliare alebo sa naučiť čítať.Ak nechcete Ečka a výrobky z odchodov tak doporučujem sa ísť napásť na lúku<3

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 6

Tématické fráze: smažený vepřový řízek pohlreich vepřový řízek v trojobalu vepřový řízek vídeňský řízek podle pohlreicha smažený řízek vepřový v trojobalu jak správně smažit řízky jak správně smažit řízek jak ohřát řízek jak ohřát řízky rizek podle pohlreicha smažený vepřový řízek na másle veprove rizky v trojobalu trojobal na řízek vídenský vepřový řízek vepřový řízek na másle jak ohrat smazeny rizek řízek pro žlučníkáře trojobal na řízky jak nejlepe ohrat rizky jak nejlépe smažit řízky