

"Minutkový" vepřový řízek speciál
Suroviny
- vepřová kýta
- sůl
- sušený česnek
- pepřová omáčka (foto)
- máslo
- Trojobal:
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
Z kýty nařežeme silnější pláty masa, které přes potravinářskou folii naklepeme, mírně osolíme, posypeme sušeným česnekem a lehce z jedné strany potřeme pepřovou omáčkou.
Dáme do nádobky a necháme v chladnu minimálně 1 hodinu odležet.
Poté nastartujeme troubu a necháme ji rozehřát.
Na pánev dáme rozehřát máslo.
Odpočaté řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
Smažíme na mírném plameni z každé strany 3 minuty a pak přemístíme do brutvanu (pekáče), nejlépe na silikonovou pečící folii, popřípadě na pečící papír.
Na takto předsmažené řízky položíme plátky másla, přikryjeme druhou částí pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni (já mám plynovou) 10 minut.
Hotové řízky podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo jen s chlebem.
Množství masa, ani ostatních surovin jsem záměrně neuváděla, záleží, kolik porcí budeme připravovat.
Poznámka od kuchařky
Vím, že řízky nejsou nic neznámého. Ale když se nám podaří uříznout hezký plát tak, že zařízneme do masa cca 3 cm, nedořízneme a druhý plát stejně široký uřízneme dokonce, rozklepeme do stran, máme řízek na celý talíř. Já dělávám řízky z krkovice, ale připravený z kýty a jen na másle chutná jako“vídeňský“a lehounce potřený pepřovou omáčkou je krásně křehký a šťavnatý.
Přílohu jsem dělala podobnou, co zde má uvedenou Marishttp://www.toprecepty.cz/recept/15310-dynovo-bramb...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu "Minutkový" vepřový řízek speciál
-
zujali:
-
Jajek : tedy Vaše čeština je hrůza ☹️????
-
Eja57: tak to bychom o boty přišly obě
Ale ze slušnosti jsem poděkovala
-
Anna Kocikova: kdyby to nebyl soutěžní recept, tak žádné nové foto od Handiky není, na to bych vsadila boty...
-
Handika-k řízkům by mě zelí nenapadlo,ale proč ne
Děkuji za foto
-
clupmi:
Ahoj krajane
Miri děkuji
Doufám,že Ti bude chutnat,pokud se k tomu dostaneš
Myslím,že Yanull má tady ve svých receptech dopékání v troubě
-
Aničko výborný nápad, maso není tak dlouho v oleji, takže se olej nemůže přepálit. A v troubě se dodělá ten střed. Uložil jsem do oblíbených.
p.s.: a vím, co je to brutvan/a bo jsem chachar ostravsky
www.miric.cz -
fofoja: Ano i to je možnost a nejlépe čtyřbarevný čerstvě pomletý
-
pepřová omáčka zloženie- voda, olej, ocot, horčica, pepř 0,5%
myslím že namletý pepř by bol 100x lepší -
Greneia: Děkuji
-
No páni, tolik komentářů u jednoho řízku
hlavně vede ten s těma chybama
nebo přiblblý koment k velikosti .... každopádně k receptu ...vypadá to úžasně, dnes budu zkoušet ... zatím jsem tvořila v těstíčku, v klasickém trojobalu a nebo naložený v česnekové soli den předem a opět obalen v trojobalu..... posílám bodík
-
B.:
-
Jajek : Milý Jajku, doporučuji i při Vašem odborném kuchařském vzdělání navštěvovat též hodiny pravopisu. Je to hnus to číst.
-
Eva : Bednárik Slavomír: děkuji za zájem a komentáře
-
Jajek : Vaše postrehy sú tak odborné až sa divím nik ťa nenúti si to uvariť Hrachová kaša tam nie je asi treba okuliare alebo sa naučiť čítať.Ak nechcete Ečka a výrobky z odchodov tak doporučujem sa ísť napásť na lúku