Nutriční hodnoty (Krůtí plátek pomalu pečený na bílém víně a pomerančích)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 072 kJ / 3 124 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 236,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 233,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,01 g |
| Tuky | 169,60 g |
| – nasycené | 13,60 g |
| – nenasycené | 147,60 g |
| –– mononenasycené | 104,30 g |
| –– polynenasycené | 43,30 g |
| ––– omega 3 | 14,80 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 930 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 84,13 g |
| – cukry | 59,07 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg krůtích plátků s kůží (vykostěná horní část stehna) | Krůta prsa bez kůže | 1000 g |
| 1,5 dl 1,5 dl oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 2 PL 2 PL medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 2 PL 2 PL plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| sůl (poměrně hodně) | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| máslo (plátek o síle cca 1,5 cm) | Máslo kravské | |
| 0,5 l 0,5 l bílého vína | Víno bílé suché | 500 ml |
| šťáva ze 2 pomerančů | Pomeranč čerstvý | |
| škrob | Bramborový škrob |