Nutriční hodnoty (Krůtí plátek pomalu pečený na bílém víně a pomerančích)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 13 072 kJ / 3 124 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 233,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,01 g |
Tuky | 169,60 g |
– nasycené | 13,60 g |
– nenasycené | 147,60 g |
–– mononenasycené | 104,30 g |
–– polynenasycené | 43,30 g |
––– omega 3 | 14,80 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 930 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 84,13 g |
– cukry | 59,07 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg krůtích plátků s kůží (vykostěná horní část stehna) | Krůta prsa bez kůže | 1000 g |
1,5 dl 1,5 dl oleje | Olej řepkový | 150 ml |
2 PL 2 PL medu | Med nepasterovaný | 72 g |
2 PL 2 PL plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
sůl (poměrně hodně) | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
máslo (plátek o síle cca 1,5 cm) | Máslo kravské | |
0,5 l 0,5 l bílého vína | Víno bílé suché | 500 ml |
šťáva ze 2 pomerančů | Pomeranč čerstvý | |
škrob | Bramborový škrob |