Feferonová pasta - Pálihub

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Zavařeniny 33 názorů

Suroviny

400 g feferonek
6 stroužků česneku
2 lžíce octa
1 lžička soli
350 ml kečupu
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z feferonů odstraníme stopky a povaříme je zhruba 10 minut. Pak je scedíme a v mixéru spolu s ostatními ingrediencemi rozmixujeme.

  2. Nalijeme do hrnce a ještě chvíli provaříme, pak nalijeme do skleniček (z tohoto množství jsou 2 o obsahu 0,3 l) a sterilizujeme 10 minut.

Poznámka

Recept mi dala dnes naše prodavačka v blízkém obchůdku. Můžeme používat k párkům, do gulášů, pod maso, ale opatrně, směs je opravdu hodně pálivá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 212 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Feferonová pasta - Pálihub

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    zdehor11: No, opravdu je to síla. Když jsem to dělala podruhé, vzala jsem si ty tenké rukavice a i tak mne pálily ruce:-))

    Odpovědět

  • zdehor11 zdehor11

    a pálí mne i brada a ruce a celej člověk jak jsem Pálihub vařila, ale je to mňamka, díky za recept:-)

    Odpovědět

  • Jirka::-D:-D buď rád, že sis neprotřel oči :-)

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Nic složitého a opravdu dobrota. Jen jsem neměl olíznout vařečku co jsem s ní míchal ten lektvar ... ,, Huba ,, v jednom ohni :yes:

    Odpovědět

  • Greg Greg(neregistrovaný)

    .. při vaření hoooodně větrat !!

    Odpovědět

  • monika: Koukám se, že na obrázku mám kulaté červené a zelené feferony. Ne kapii;-) Níže jsou červené čili papriky-podlouhlé;-)

    Odpovědět

  • monika monika(neregistrovaná)

    dobrý den prosim Vás na obrázku máte aj červenu papriku -kapiu ide do tejto zmesi _? dakujem

    Odpovědět

  • saman-sk saman-sk(neregistrovaný)

    :-K dobrý nápad ďakujem :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Pajaska :-D:-))

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Tak tohle dělat jen venku a v chirurgických rukavicích.:-O:-*Bude to síla,ale moc se hodí.Kam se asi hrabe Tabasko ne?:-D:-D

    Odpovědět

  • eblan eblan

    je to super, dneska sem si dala a mlaskala si:-) Hned jak mi dozrají další papričky udělám znovu at mám zásobičku:-) jo a bodík ještě dávám

    Odpovědět

  • MajkaM, právě jsem to dodělala, ještě mne pálí ruce:-D, jen z toho, jak jsem papričky umývala. Tentokrát jsem použila větší čilipapričky. Tak už jen když vařily, to byla síla, ale fakt, kdo má ostré rád, lze použít do gulášů, do tatarské omáčky-smíchat malé množství a je z toho ďábelská omáčka, stačí malinko, já si to ráda smíchávám i s hořčicí k párku, nebo klobáse.;-)

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Tak my ostré také milujeme a chili omáčky sháníme všude možně. Přitom doma feferony pěstujeme. Po dohodě s ostatními členy rodiny asi zkusím.

    Odpovědět

  • eblan tak nakonec na to jdu až dnes, a dělám z dvojdávky;-). Sehnala jsem takové větší čili papričky, tož uvidíme, jak to bude hubou kroutit:-D. Možná taky zaběhnu pro pár paprik:-D

    Odpovědět

  • eblan eblan

    Tak sem dělala včera a super:yes:i když sem dala jen 5 čily a zbytek obyčejnou papriku je to sííííla

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: pasta z čili papriček pasta z feferonek recept pasta z feferonek pasta z chilli papriček recept cili pasta čili pasta recept chili zeleninová pasta feferonky pasta pasta z chilli papriček feferonková pasta pasta s feferonek chili pasta zavařování čili papriček pasta s čili papriček chilli pasta recept čili papričky v soli pasta z čili papričky chili pasta recept feferonková pasta recept pasta z čili

Zapomněl/a jsem heslo