Nutriční hodnoty (Mátové dortíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 025 kJ / 3 830 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,80 g |
| Tuky | 248,97 g |
| – nasycené | 130,84 g |
| – nenasycené | 103,73 g |
| –– mononenasycené | 85,56 g |
| –– polynenasycené | 18,16 g |
| ––– omega 3 | 4,94 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 1,45 g |
| Sodík | 742 mg |
| Sůl | 1,74 g |
| Sacharidy | 331,03 g |
| – cukry | 241,83 g |
| ––– laktóza | 15,83 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 12 dkg 12 dkg cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 12 dkg 12 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 250 g 250 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| želatina | Želatina vepřová | |
| marcipán | Marcipán |