Nutriční hodnoty (Jehněčí špíz s cuketou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 541 kJ / 846 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 80,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,73 g |
| Tuky | 43,18 g |
| – nasycené | 21,15 g |
| – nenasycené | 16,84 g |
| –– mononenasycené | 13,38 g |
| –– polynenasycené | 3,46 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 6,40 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 3,49 g |
| Sůl | 8,85 g |
| Sacharidy | 29,25 g |
| – cukry | 9,70 g |
| ––– laktóza | 2,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g jehněčích jater | Játra vepřová | 300 g |
| 1/2 1/2 cukety | Cuketa čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 150 g 150 g balkánského sýru | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 150 g |
| jehněčí vývar | Vývar hovězí | |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku nebo pyré | Protlak rajčatový | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 2 snítky 2 snítky čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový |