Nutriční hodnoty (Chutný perník s meruňkovým želé a polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 607 kJ / 3 491 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,51 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,79 g |
| Tuky | 154,42 g |
| – nasycené | 17,72 g |
| – nenasycené | 124,87 g |
| –– mononenasycené | 87,12 g |
| –– polynenasycené | 37,75 g |
| ––– omega 3 | 10,51 g |
| Vláknina | 20,68 g |
| Cholesterol | 571 mg |
| Sodík | 405 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 432,70 g |
| – cukry | 159,30 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
| 180 g 180 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 180 g |
| 130 g 130 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 130 g |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1 1 karamelový puding | Puding v prášku | |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 PL 1 PL skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
| 1 PL 1 PL kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek kefíru | Kefír | 250 ml |
| 1 PL 1 PL povidel | Povidla | 23 g |
| 1 PL 1 PL meruňkového želé | Želatina vepřová | 15 g |
| poleva (kakao, máslo, cukr moučka, škrob, lžička lžička kávy) | Čokoládová poleva |