Nutriční hodnoty (Mandlový bezlepkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 19 316 kJ / 4 617 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
| Tuky | 408,90 g |
| – nasycené | 202,47 g |
| – nenasycené | 192,50 g |
| –– mononenasycené | 140,45 g |
| –– polynenasycené | 52,05 g |
| ––– omega 3 | 2,36 g |
| Vláknina | 27,00 g |
| Cholesterol | 1,27 g |
| Sodík | 535 mg |
| Sůl | 1,22 g |
| Sacharidy | 136,40 g |
| – cukry | 21,00 g |
| ––– laktóza | 17,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g mandlové mouky | Mouka mandlová | 200 g |
| 100 g 100 g bezlepkové mouky Jizerka, nebo lněné mouky | Mouka pohanková | 100 g |
| 150 g 150 g panely (doporučuji rozmixovat v blanderu na prášek) | ||
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečení bez fosfátů | Kypřící prášek | 5 g |
| 150 g 150 g změklého másla | Máslo kravské | 150 g |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| 3-5 kapek 3-5 kapek vanilkového aroma | Aroma vanilkové | |
| libovolné ovoce na ozdobu i pro chuť | Jahody čerstvé | |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 200 ml 200 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| stévie dle chuti | Stevie sušená | |
| 2-3 kapky 2-3 kapky vanilkového aroma | Aroma vanilkové |