Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Špaldová vánočka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie17 524 kJ /
4 188 kcal
Bílkoviny107,79 g
– z toho živočišné bílkoviny20,94 g
– z toho rostlinné bílkoviny86,85 g
Tuky196,68 g
– nasycené114,47 g
– nenasycené71,05 g
–– mononenasycené61,45 g
–– polynenasycené9,60 g
––– omega 31,17 g
Vláknina65,20 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 151 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy464,19 g
– cukry121,65 g
––– laktóza13,85 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
480 g 480 g špaldové mouky Mouka špaldová hrubá 480 g
100 g 100 g hnědého cukru Cukr třtinový 100 g
200 g 200 g másla Máslo kravské 200 g
3 3 žloutky Vaječný žloutek 69 g
35 g 35 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 35 g
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
1 hrst 1 hrst rozinek Rozinky 50 g
1 hrst 1 hrst mandlí Mandle neloupané
1 hrst 1 hrst brusinek Brusinky zavařené
1 1 vanilkový lusk Vanilkové lusky
citrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu Citronová kúra čerstvá
trochu trochu kvalitního tmavého rumu Rum

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.