Nutriční hodnoty (Špaldová vánočka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 17 524 kJ / 4 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,94 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 86,85 g |
Tuky | 196,68 g |
– nasycené | 114,47 g |
– nenasycené | 71,05 g |
–– mononenasycené | 61,45 g |
–– polynenasycené | 9,60 g |
––– omega 3 | 1,17 g |
Vláknina | 65,20 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 151 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 464,19 g |
– cukry | 121,65 g |
––– laktóza | 13,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
480 g 480 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 480 g |
100 g 100 g hnědého cukru | Cukr třtinový | 100 g |
200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
35 g 35 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 35 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
1 hrst 1 hrst mandlí | Mandle neloupané | |
1 hrst 1 hrst brusinek | Brusinky zavařené | |
1 1 vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
citrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu | Citronová kúra čerstvá | |
trochu trochu kvalitního tmavého rumu | Rum |