Nutriční hodnoty (Hovězí uzený jazyk s jablkovým pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 820 kJ / 435 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,71 g |
| Tuky | 4,23 g |
| – nasycené | 1,90 g |
| – nenasycené | 1,78 g |
| –– mononenasycené | 0,51 g |
| –– polynenasycené | 1,27 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 26,03 g |
| Cholesterol | 3 mg |
| Sodík | 412 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 82,77 g |
| – cukry | 66,19 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 uzený hovězí jazyk | Jazyk hovězí uzený | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 8 kuliček 8 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 1 1 velká snítka libečku | Libeček čerstvý | |
| voda | Voda | |
| 100 ml 100 ml vývaru z jazyka | Vývar hovězí | 100 ml |
| 4 4 menší jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 3 lžíce 3 lžíce krenexu | Křen sterilovaný | 45 g |
| 1 lžička 1 lžička granulovaného česneku | Česnek sušený | 5 g |
| 1 1 cm široký plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
| sůl podle potřeby | Sůl mořská |