Nutriční hodnoty (Polévka z uzeného jazyka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 114 kJ / 744 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,64 g |
| Tuky | 3,19 g |
| – nasycené | 1,11 g |
| – nenasycené | 1,86 g |
| –– mononenasycené | 0,36 g |
| –– polynenasycené | 1,50 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 74,29 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 609 mg |
| Sůl | 1,18 g |
| Sacharidy | 129,84 g |
| – cukry | 20,24 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 uzený hovězí jazyk | Jazyk hovězí uzený | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 8 kuliček 8 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 1 1 velká snítka libečku | Libeček čerstvý | |
| voda | Voda | |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 větší plátek celeru cca 1 cm silný | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 2 středně velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 4 4 prolisované stroužky česneku | Česnek čerstvý | 280 g |
| sůl podle potřeby | Sůl mořská | |
| zelená nať na posypání | Petržel nať čerstvá |