Nutriční hodnoty (Švýcarské brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 805 kJ / 2 582 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 74,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,22 g |
| Tuky | 169,39 g |
| – nasycené | 93,94 g |
| – nenasycené | 67,45 g |
| –– mononenasycené | 44,96 g |
| –– polynenasycené | 22,50 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 27,84 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 3,91 g |
| Sůl | 9,17 g |
| Sacharidy | 161,44 g |
| – cukry | 32,96 g |
| ––– laktóza | 16,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g syrových brambor | Brambor zimní | 750 g |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 300 g 300 g měkkého salámu | Měkký salám | 300 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 100 g 100 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |