Nutriční hodnoty (Gurmánská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 373 kJ / 328 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 15,27 g |
| – nasycené | 3,64 g |
| – nenasycené | 7,00 g |
| –– mononenasycené | 5,60 g |
| –– polynenasycené | 1,40 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 3,30 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 208 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 25,70 g |
| – cukry | 1,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| kedlubna | Kedluben čerstvý | |
| květák | Květák čerstvý | |
| pórek | Pórek čerstvý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 měkké sýry | Sýr tavený | |
| kousek kousek Pangase (nebo Aljašské tresky) | Pangas filet | |
| kus kus tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| Podravka | Kořenící směs sypká | |
| pár kapek kapek citronu | Citrón čerstvý | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| máslo | Máslo kravské |