Nutriční hodnoty (Květákový salát s ačokčou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 611 kJ / 863 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,70 g |
| Tuky | 50,99 g |
| – nasycené | 8,09 g |
| – nenasycené | 40,28 g |
| –– mononenasycené | 29,74 g |
| –– polynenasycené | 10,53 g |
| ––– omega 3 | 2,86 g |
| Vláknina | 23,59 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 317 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 58,36 g |
| – cukry | 24,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| ½ květáku | Květák čerstvý | |
| 10 ks 10 ks maličkých ačokčí (do 4 cm) | Ačokča čerstvá | 1000 g |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 2 2 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce za studena lisovaného oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 45 ml |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |