Nutriční hodnoty (Dýňové noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 7 966 kJ / 1 904 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,50 g |
| Tuky | 57,40 g |
| – nasycené | 34,04 g |
| – nenasycené | 20,94 g |
| –– mononenasycené | 16,52 g |
| –– polynenasycené | 4,42 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 41,90 g |
| Cholesterol | 153 mg |
| Sodík | 104 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 280,48 g |
| – cukry | 49,48 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg dýně hokkaido (oloupané, zbavené semen, nakrájené na menší kousky) | Dýně Hokkaidó čerstvá | 1000 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| hrst nasekaných šalvějových lístků lístků | ||
| olivový olej na pokapání dýně | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř podle chuti | Pepř černý |