Nutriční hodnoty (Houbová polévka s valašskou kyškou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 1 050 kJ / 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,88 g |
| Tuky | 4,07 g |
| – nasycené | 2,62 g |
| – nenasycené | 1,19 g |
| –– mononenasycené | 0,64 g |
| –– polynenasycené | 0,55 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 23,65 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 150 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 26,50 g |
| – cukry | 17,40 g |
| ––– laktóza | 7,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g lesních hub (čerstvých nebo mražených) | Hřib čerstvý | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| ½ menšího pórku | Pórek čerstvý | |
| 2 dl 2 dl valašské kyšky | Kyška | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření |