Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lančmít

Připravte si svůj domácí lančmít, na kterém si opravdu pochutnáte a bude Vás hřát na srdci hlavně to, že víte, z čeho jste ho uvařili. Už nikdy nebudete muset luštit etiketu v obchodě na kupované plechovce Lunchmeatu, protože si tento recept naprosto oblíbíte.

Hodnocení receptu je 4,9 (60×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby odležení

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby odležení)

13. 1. 2017 18:12

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie13 359 kJ / 3 193 kcal
Bílkoviny140,60 g
Tuky282,75 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 437 mg
Sodík 4,59 g
Sůl5,95 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je moc dobrý i samotný, ale osmažený, na chlebu s hořčicí, nemá chybu :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Otec Manuel

22. 3. 2022 10:12

cathleen: Moc děkuji - Vám i manželovi. Rád vyzkouším...

cathleen cathleen

22. 3. 2022 10:02

Otec Manuel: dobrý den, musela jsem se zeptat manžela, protože tohle dělá on ;-) Říká, že používá spíš malou, lančmít je jemný.

Otec Manuel

22. 3. 2022 09:44

Dobrý den, jakou šajbu prosím doporučujete pro mletí? S malými nebou středními otvory? Děkuji za odpověď.

jana zbončáková

25. 8. 2017 13:27

Sudet: Milane prosím jak děláte třeba tento lanšmít jen se solí? Taky se mě nechce dávat ta rychlosůl nebo co to je.Děkuji moc za radu.Jana
:yes:

cathleen cathleen

2. 2. 2017 11:39

jana71: díkyza zprávu, Jani:-K

jana71

2. 2. 2017 10:57

Vyzkoušela jsem z mleté-směs (nemám mlýnek) a vařila v sáčku na tlačenku.Naprosto úžasné,chutnalo doma i v práci.Skvělý a dík,zas něco jiného.

Betyna

23. 1. 2017 14:20

:yes: vyzkouším také v tlačenkové střevu, šunkovar je kdesi založený, tak to zřejmě budu pařit v parním hrnci

cathleen cathleen

22. 1. 2017 10:26

mimosa: <3 děkuji, Pavli, i za fotku! Jsem moc ráda, že chutnalo:-K

Ladislav kolář

21. 1. 2017 20:03

helena : Praganda (rychlosůl) je směs kuchyňské soli s přídavkem 0,3-0,9 % dusitanu.Sanytr je směs kuchyňské soli s 2-3 % dusičnanu.Jedná se o rozdílné mechanismy solení.Lidé si to často pletou a bohužel i novináři, kteří takto matou laickou veřejnost.

mimosa mimosa

21. 1. 2017 19:42

Recept mne tak nadchl, že jsem ho musela vyzkoušet. Bez šunkovaru /už ho mám objednaný :-)/,v tlačenkovém obalu .Cca ty dvě hodiny jsem ho nechala podle autorčiné rady táhnout na sporáku a výsledek je překvapivý.Opravdu to chutná jako pravý lančmít. Máme ho k večeři-já s okurkou a křenovým želé. Cathleen díky.A osmažený opravdu perfektně drží tvar.:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 1. 2017 22:02

:-K:-8:yes:

maiva maiva

18. 1. 2017 18:32

Skvělý recept:-D:yes:

helena

16. 1. 2017 18:53

Rousi: praganda je sůl smíchaná se sanytrem v určitém poměru

cathleen cathleen

16. 1. 2017 16:23

Sudet: je moc fajn, že si vše dokážeš vyrobit doma sama. I tady by jako varování stačil k rychlosoli tvůj první tázavý komentář, další jsou zbytečné přesvědčování - kdo chce, dá ji, kdo ne, vyhne se jejímu použití i bez tvého zdviženého prstu.

Sudet Sudet

15. 1. 2017 23:42

casino: Protože do tavených sýrů se dává tavicí sůl (taky pěkná potvora), žádná rychlosůl:-) A pokud pán myslel jogurtem třeba jogobelu, tak to jogurt opravdu není, takže do těhle rádoby jogurtů se dá dát cokoliv, je to jedno:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí lunchmeat recept domácí vepřový lunchmeat recept lančmít domácí lanšmít recepty domaci lansmit domaci lansmit recept domácí lunchmeat recept na domácí lunchmeat domácí luncheon meat lancmit recept domaci luncheon meat recept lančmít recepty luncheon meat recept lančmíd recept na lančmít recept na lanšmít lanchmit domácí lanšmíd lunchmeat v šunkovaru luncheon meat ze šunkovaru

Suroviny: bůček, praganda, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, voda

TopRecepty.cz

Domácí lančmít

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZEXg