Domácí lančmít

cathleen Kuchařka: cathleen

Vepřové maso 31 názorů

Suroviny

950 g bůčku i s kouskem kůže
10 g Pragandy
5 g soli
1 kl pepře
1-2 kl sladké papriky
50 g vody
Recept si zatím oblíbilo 57 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček i s kouskem kůže pomeleme, přidáme všechny ostatní suroviny a dobře umícháme - nejlíp to jde robotem, hákem na mísení těsta.

  2. Promíchanou směs urovnáme do sáčkem vyloženého šunkovaru, dobře udusáme a zavřené uložíme na 24 hodin do lednice.

  3. Druhý den vaříme při 80-85°C dvě hodiny. Krájíme až druhý den, dobře vychlazené.

Poznámka

Je moc dobrý i samotný, ale osmažený, na chlebu s hořčicí nemá chybu :))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 492 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí lančmít

  • jana zbončáková jana zbončáková (neregistrovaný)

    Sudet: Milane prosím jak děláte třeba tento lanšmít jen se solí? Taky se mě nechce dávat ta rychlosůl nebo co to je.Děkuji moc za radu.Jana
    :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    jana71: díkyza zprávu, Jani:-K

    Odpovědět

  • jana71 jana71

    Vyzkoušela jsem z mleté-směs (nemám mlýnek) a vařila v sáčku na tlačenku.Naprosto úžasné,chutnalo doma i v práci.Skvělý a dík,zas něco jiného.

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :yes: vyzkouším také v tlačenkové střevu, šunkovar je kdesi založený, tak to zřejmě budu pařit v parním hrnci

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    mimosa: <3 děkuji, Pavli, i za fotku! Jsem moc ráda, že chutnalo:-K

    Odpovědět

  • Ladislav kolář Ladislav kolář(neregistrovaný)

    helena : Praganda (rychlosůl) je směs kuchyňské soli s přídavkem 0,3-0,9 % dusitanu.Sanytr je směs kuchyňské soli s 2-3 % dusičnanu.Jedná se o rozdílné mechanismy solení.Lidé si to často pletou a bohužel i novináři, kteří takto matou laickou veřejnost.

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Recept mne tak nadchl, že jsem ho musela vyzkoušet. Bez šunkovaru /už ho mám objednaný :-)/,v tlačenkovém obalu .Cca ty dvě hodiny jsem ho nechala podle autorčiné rady táhnout na sporáku a výsledek je překvapivý.Opravdu to chutná jako pravý lančmít. Máme ho k večeři-já s okurkou a křenovým želé. Cathleen díky.A osmažený opravdu perfektně drží tvar.:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • maiva maiva

    Skvělý recept:-D:yes:

    Odpovědět

  • helena helena (neregistrovaný)

    Rousi: praganda je sůl smíchaná se sanytrem v určitém poměru

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Sudet: je moc fajn, že si vše dokážeš vyrobit doma sama. I tady by jako varování stačil k rychlosoli tvůj první tázavý komentář, další jsou zbytečné přesvědčování - kdo chce, dá ji, kdo ne, vyhne se jejímu použití i bez tvého zdviženého prstu.

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    casino: Protože do tavených sýrů se dává tavicí sůl (taky pěkná potvora), žádná rychlosůl:-) A pokud pán myslel jogurtem třeba jogobelu, tak to jogurt opravdu není, takže do těhle rádoby jogurtů se dá dát cokoliv, je to jedno:-)

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    Milan P.: No já si všechno vyrábím, kupuju 0% uzenin, uzené udím bez rychlosoli, jogurt a sýry vč. tavených dělám doma, takže i tento recept si dokážu upravit tak, aby byl bez rychlosoli. A že měly krysy nádory po pár týdnech podávání rychlosoli je fakt, přečtete si odborné studie o pokusích na zvířatech. Takže si pragadu braňte vlastním tělem;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Milan P.: "Sýry , čím měkčí-tím více této soli"
    Také Pragandu neřeším:-)
    No, už posledně jsem se chtěl zeptat (myslím že to byl váš koment) na obsah Pragandy v sýrech (jogurty):-O
    Jaksi se mi nedaří dačo vygůůůglit;-(
    Díky:-K

    Odpovědět

  • Milan P. Milan P.

    Zapoměl jsem dodat, že co nejdríve také vyrobím.
    Milan P.

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: domácí lunchmeat recept domácí vepřový lunchmeat recept lančmít domácí lanšmít recepty domaci lansmit domaci lansmit recept domácí lunchmeat recept na domácí lunchmeat domácí luncheon meat lancmit recept domaci luncheon meat recept lančmít recepty luncheon meat recept lančmíd recept na lančmít recept na lanšmít lanchmit domácí lanšmíd lunchmeat v šunkovaru luncheon meat ze šunkovaru