Domácí chleba

Vlajda Kuchařka: Vlajda

Domácí pekárna 33 názorů

Suroviny

5 hrnku hladké mouky
2 hrnky vlažné vody
1 kostka droždí
2 lžičky soli
špetka cukru
3 lžíce vlažného mléka
1-2 lžíce tymiánu
1- 2 lžíce kmínu
hladká mouka na posypání plechu
trochu octa
trocha vody
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Když vykyne, vlijeme jej do mouky, kterou jsme promíchali se solí, tymiánem a kmínem. Přilijeme vlažnou vodu, vypracujeme těsto a necháme je asi hodinu kynout.

  2. Z vykynutého těsta tvarujeme rukama namočenýma ve studené vodě dvě šišky.

  3. Položíme je na plech hodně posypaný moukou a necháme 20 minut kynout.

  4. Těsně před vložením do horké trouby potřeme šišky chleba peroutkou namočenou v octové vodě a prudce pečeme asi 5 minut. Pak snížíme teplotu a dopékáme 30 - 45 minut.

  5. Během pečení, chléb ještě několikrát potřeme octovou vodou.

Poznámka

recept je určen pro 5 osob

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 108 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí chleba

  • jureckova.lenka jureckova.lenka

    Nepovedlo. Nadále zůstávám královnou placatých chlebů :-D

    Odpovědět

  • Vojta Vojta(neregistrovaná)

    Výborný chleba. Dělal jsem prvně, ingredience dle receptu a chuťově nemá chybu.. Těsto jsem měl trochu řidší, takže se bochníčky trochu roztekly na plechu. Dal jsem si ale pozor a kontroloval špejlí. Kvůli tomu, že byl chléb "placatější" byl hotov o 15 min. dříve. Kdybych to tam nechal těch 45min. byl by tvrdý jak beton. Tak snad tento poznatek někomu pomůže. Jinak výborný recept z ingrediencí, které jsou obvykle doma. Děkuji.

    Odpovědět

  • Lída Lída(neregistrovaná)

    Chleba je vynikající, jen se po něm zaprášilo, určitě budu dělávat :yes:

    Odpovědět

  • Chantal09 Chantal09

    Domaci chleba nemusim ale tendle jsem vyzkousela pac doma nic nebylo, poprve se mi jsme to mela ridke ale i tak byl chleba dobry ted zkousim po druhe a luxus i dlouho vydrzi je to v podstate rychlovka moc dekuji za tip.PS: davam dva hrnky celozyrne a 3hrnky hladke ;)

    Odpovědět

  • Zdenka Ortová Zdenka Ortová(neregistrovaný)

    Chleba je opravdu vynikající.Vylepšila jsem ho 4 hrnky jemně mleté celozrnné mouky a 1 hrnek žitné mouky.Přidala jsem lněná, sezamová a slunečnicová semínka opražená na suché pánvičce.Litinový oválný pekáč jsem předehřála a chleba pekla 5 minut na 250 a cca 45 min.na 175 stupňů.:-8Top recepty

    Odpovědět

  • Phoebe Phoebe(neregistrovaný)

    Chlebík výborný, těsto trochu mazlavé po vykynutí, ale chuť super. Pekla jsem na 250 a pak snížila na 170 a super:-K. Děkuji

    Odpovědět

  • cekkuj cekkuj

    děkuji! po půlce dávky a relativním vychladnutí, nevydržel ani hodinu, je to prostě CHLEBA! :-K

    Odpovědět

  • Daniels Daniels(neregistrovaný)

    jsem profi kuchar a tak jsem si dovolil pridat lnene seminko,mak,a protoze jsem milovnik chilli tak take chilli,a musim rict,ze nejrychlesi chleba a povedl se na 1 pokus uplne skvele ;-)diky za recept......easy easy chlebik... thx....

    Odpovědět

  • Ájuše Ájuše(neregistrovaný)

    Ahoj prijela jsem domu a pecivo nikde a co ted ? Mamka pekla chleba uz nekolikrat a jeste se ji nepovedl vetsinou to byla tvrda placka a tak jsem si rekla najdu peknej recept a zkusim to musim rict ze to neni vubec tezky a recept je vyborny chlebik se mi povedl:-)

    Odpovědět

  • Blanka260 Blanka260

    dělala jsem domácí chleba,váš recept a je moc dobrý..povedl se mi :-8;-)

    Odpovědět

  • 0maja13 0maja13(neregistrovaný)

    Miluju domácí chleby, a tenhle recept zalíbyl a asi ho doma nebo u babičky vyskouším:-))

    Odpovědět

  • MaxVendy MaxVendy

    Mala rada staci hodne posypat plech moukou a pak se nemuze pripect, a po vytazeni z trouby namocit a vyzdimat uterku a chvilku ji tam nechat pak nebude tvrdy, a co se tyka toho rozteceni testa na plechu tak ho mate asi moc ridky. Me se vzdy podari, mam z toho 2 krasne bochanky a to je delam rucne. Snad vam to pujde jako me:-)

    Odpovědět

  • bozena 0112 bozena 0112

    Recept je skvěký,chleba se mi daří.

    Odpovědět

  • kuchtička kuchtička(neregistrovaná)

    sloto celem dobre,ale nevim kde byla chybicka:-? po vyndani byl tvrdy jako beton a nesel odlepit :-8

    Odpovědět

  • Janushkaaa Janushkaaa

    Tak netuším kde jsem udělala chybu, těsto jsem udělala podle receptu (naštěstí z poloviční dávky) nechala kynout, pak udlala bochánek, počkala tich 20min - to už se začal bochánek pěnit v placičku, tak sem si říkala nevadí, bude trošku placatej no a po půl hodině pečení na tich stupních jak jsem si tu přečetla je z chleba tvrdá placka - rozlilo se to všude po pekáčku a ani nejde ven no strašný... Nejradši bych ho udělala znovu, ale nechci dopadnout zase stejně... :-(;-(

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí chleba domácí chleba recept na chleba z domácí pekárny domácí chléb domácí chléb domácí chléb domaci chleba recepty recepty na chleba z domácí pekárny recept domácí chléb recept domácí chléb domácí chleba recepty domácí chleb recept domácí chléb recept domaci chleb recept domácí chleba recept domácí chleba recept jak upéct chleba recept na domácí chleba recept na domácí chleba recepty na domaci chleba

Zapomněl/a jsem heslo