Nutriční hodnoty (Salámová česnečka se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 50 359 kJ / 12 036 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 343,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 334,50 g |
| Tuky | 25,76 g |
| – nasycené | 4,64 g |
| – nenasycené | 6,37 g |
| –– mononenasycené | 2,81 g |
| –– polynenasycené | 3,56 g |
| ––– omega 3 | 1,28 g |
| Vláknina | 472,45 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 1,17 g |
| Sůl | 0,31 g |
| Sacharidy | 2 448,70 g |
| – cukry | 155,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 100 g turistického salámu nebo salámu vysočina | Suchý salám | |
| 1 1 ks mrkve středně velké | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1,5 1,5 ks řapíkatého celeru - řapíky i s natí | Celer řapíkatý | |
| cca 20 20 g česneku - dle chuti | Česnek čerstvý | 1400 g |
| 1 1 lžíce hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | |
| 1 1 ks vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 250 250 g brambor | Brambor zimní | 12500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| cca 1 1 l vývaru | Vývar hovězí |