Jednoduchá omajda (jednoduše ochucené maso)

anette001 Kuchař: anette001

4 - 5 porcí Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

500 g vepřové plece bez kosti
1 cibule
1 masox
1 velká lžíce gulášového koření
2 lžičky podravky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si osmažíme cibulku. Až cibulka dostane zlatou barvu, přidáme vepřové maso nakrájené na menší kostky a opečeme na cibulce. Poté zalijeme maso vodou a necháme dusit.

  2. Po chvíli přidáme masox, 1 lžíci gulášového koření a 2 lžičky podravky.

  3. Zamícháme a dusíme dokud maso krásně nezměkne. Dochutíme solí a pepřem a poté zahustíme dle uvážení. Podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduchá omajda (jednoduše ochucené maso)

  • jerry jerry(neregistrovaný)

    Andrea: pokud máme dobré maso, je škoda ho kazit Masoxem.Máš svatou pravdu.:yes:

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    eraserhead: bohužel musím souhlasit. Guláš a masox? To je děs běs. Neumím si představit takhle odfláknutý a ošizený guláš. :-((

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Omáčka je opravdu nádherná:-KJistě to bude dobrá bašta:-p+8:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Omáčka má krásnou barvičku. Mně by určitě chutnala:yes:..+1

    Odpovědět

  • MrazovaJa MrazovaJa

    Ano Bibinko, máš pravdu :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Možná bych už nepřidávala podravku, ale jinak na tom nevidím nic závadného;-) Přidání, nebo nepřidáním koření je věc každého, jak má rád. Sůl sama o sobě jídlo nedochutí, ale je to jen můj názor.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Nooo, docela pěkná omajda, Anetko! :yes::-p +

    Odpovědět

  • anette001 anette001(autor receptu)

    eraserhead: Ano jedla jsem guláš. Ale je mi tolik kolik mi je, takže zkouším. A toto bylo, co dům dal.. Je to spíše ochucené maso a taková omáčka.

    Nám to chutnalo a jelikož to vypadá, jako guláš, tak jsem to tak pojmenovala!

    Odpovědět

  • eraserhead eraserhead(neregistrovaný)

    1 velká lžíce gulášového koření
    1 masox
    2 lžičky podravky

    WTF???
    toto naozaj jedávate ?!
    Už si niekedy jedla-videla guláš?
    lebo to čo tu prezentuješ ako \"Chutný a jednoduchý gulášek\" je úboha paródia

    Odpovědět

  • anette001 anette001(autor receptu)

    Bibinka: Moc děkuji za vysvětlení a za bodíky :).

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    anette001:Anet, jo, jako rychlovku bych ho brala;-) Jinak myslím, že MrazováJa to myslí tak, aby byl talíř tak, jak jdeme jíst, ne z boku, aby vzala ten příbor a už mohla baštit:-)) Dávám ti 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    jo klasika je klasika:-D:yes: jedlý gulášek
    Anetko - prosím oprav si v textu 2 lžíce podravky za 2 lžičky, které máš v ingrediencích - kdo si nevšimne bude mít gulášek přesolený:-))

    Odpovědět

  • anette001 anette001(autor receptu)

    MrazovaJa: ??????

    Odpovědět

  • MrazovaJa MrazovaJa

    Mám chuť ten talíř otočit :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: presoleny gulas jak na přesolený guláš jak opravit přesolené jídlo jak na přesolené maso jak opravit přesolený guláš jak opravit guláš jednoduchá omáčka z vepřového masa jak opravit slaný guláš přesolené maso guláš co dům dal bůček běs kosti jednoducha omacka z veproveho oprava gulasu moc ostry přesolenej guláš jednoduchý guláš recept na ochucene maso ochuceni gulase veprove maso jednoduse chutný jednoduchý guláš plecko bes kosti

Zapomněl/a jsem heslo