Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vláčný makovec-makovník)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie24 297 kJ /
5 807 kcal
Bílkoviny121,11 g
– z toho živočišné bílkoviny25,86 g
– z toho rostlinné bílkoviny95,25 g
Tuky253,92 g
– nasycené24,82 g
– nenasycené199,93 g
–– mononenasycené103,40 g
–– polynenasycené96,53 g
––– omega 311,06 g
Vláknina62,25 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 851 mg
Sůl2,63 g
Sacharidy728,25 g
– cukry309,75 g
––– laktóza12,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrnek 1 hrnek mletého máku Mák modrý mletý 250 g
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
1 hrnek 1 hrnek vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
1 hrnek 1 hrnek cukru krupice (nebo i méně) Cukr bílý 250 g
0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje Olej řepkový 125 ml
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
2-3 2-3 jablka (250 g) Jablko čerstvé 375 g
citronová kůra (podle chuti, nemusí být) Citronová kúra čerstvá
mletá skořice (nemusí být) Skořice ceylonská mletá
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáčku Mouka pšeničná hrubá
trochu trochu moučkového cukru na povrch (nebo citronová poleva) Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.