Nutriční hodnoty (Vláčný makovec-makovník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 24 297 kJ / 5 807 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 95,25 g |
| Tuky | 253,92 g |
| – nasycené | 24,82 g |
| – nenasycené | 199,93 g |
| –– mononenasycené | 103,40 g |
| –– polynenasycené | 96,53 g |
| ––– omega 3 | 11,06 g |
| Vláknina | 62,25 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 851 mg |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 728,25 g |
| – cukry | 309,75 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice (nebo i méně) | Cukr bílý | 250 g |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2-3 2-3 jablka (250 g) | Jablko čerstvé | 375 g |
| citronová kůra (podle chuti, nemusí být) | Citronová kúra čerstvá | |
| mletá skořice (nemusí být) | Skořice ceylonská mletá | |
| máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáčku | Mouka pšeničná hrubá | |
| trochu trochu moučkového cukru na povrch (nebo citronová poleva) | Cukr bílý |