Nutriční hodnoty (Sváteční biskupský chlebíček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 032 kJ / 2 398 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,50 g |
| Tuky | 99,44 g |
| – nasycené | 50,20 g |
| – nenasycené | 37,55 g |
| –– mononenasycené | 32,21 g |
| –– polynenasycené | 5,34 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 482 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 315,54 g |
| – cukry | 163,84 g |
| ––– laktóza | 0,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g směsi kandovaného ovoce | Citron kandovaný | 250 g |
| rozinek, brusinek, sekaných ořechů, mandlí a čokolády | Čokoláda mléčná 30% | |
| nastrouhaná kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 160 g 160 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 160 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 160 g 160 g moučkového cukru | Cukr bílý | 160 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 80 g 80 g změklého másla | Máslo kravské | 80 g |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| tuk a mouka na vymazání biskupského chlebíčku | Mouka pšeničná hladká |