Nutriční hodnoty (Zeleninové ragú s červenou čočkou à la bolognese)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 055 kJ / 730 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,44 g |
| Tuky | 42,69 g |
| – nasycené | 26,91 g |
| – nenasycené | 15,39 g |
| –– mononenasycené | 13,39 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 26,91 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 221 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 56,59 g |
| – cukry | 12,58 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g mrkve | Mrkev čerstvá | 120 g |
| 120 g 120 g celeru | Celer bulva čerstvá | 120 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 50 g 50 g másla (nebo olej) | Máslo kravské | 50 g |
| 1 plechovka 1 plechovka nakládaných loupaných rajčat (400 g) | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| 60 g 60 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 60 g |
| cca 130 ml 130 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 130 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| cukr - není nutný, dle kyselosti rajčat | Rajče červené čerstvé | |
| bylinky dle chuti | Petržel nať čerstvá |