Nutriční hodnoty (Kořeněná játrová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 963 kJ / 469 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
| Tuky | 39,04 g |
| – nasycené | 19,53 g |
| – nenasycené | 19,05 g |
| –– mononenasycené | 15,00 g |
| –– polynenasycené | 4,05 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 8,54 g |
| Cholesterol | 28 mg |
| Sodík | 665 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 19,01 g |
| – cukry | 4,62 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g drůbežích nebo králičích jater | ||
| 1 1 velká cibule velká | Cibule čerstvá | 70 g |
| cca 40 g 40 g uzeného špeku (nebo olej) | Špek | 40 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| snítka snítka čerstvého tymiánu nebo dle chuti sušený | Tymián čerstvý | |
| 1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
| cca 650 ml 650 ml vývaru | Vývar hovězí | 650 ml |
| jíška nebo hladká mouka na zahuštění | Jíška máslová |