Nutriční hodnoty (Pečená brambora s bylinkovým tvarohem a salátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 905 kJ / 216 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 34,30 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,30 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g | 
| Tuky | 4,95 g | 
| – nasycené | 0,68 g | 
| – nenasycené | 2,67 g | 
| –– mononenasycené | 1,84 g | 
| –– polynenasycené | 0,83 g | 
| ––– omega 3 | 0,47 g | 
| Vláknina | 1,10 g | 
| Cholesterol | 78 mg | 
| Sodík | 508 mg | 
| Sůl | 1,14 g | 
| Sacharidy | 8,10 g | 
| – cukry | 0,50 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 opravdu velká kvalitní brambora | Brambor zimní | 50 g | 
| 100 100 až 125 g jemného tvarohu (jihočeský polotučný) | Tvaroh polotučný | |
| 70 70 až 80 g kysané smetany nebo dobrého jogurtu | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bylinky (pažitka, petrželka, kopr, česnek) | Petržel nať čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| trhaný listový salát (různé druhy) | Salát listový čerstvý | |
| vinný ocet (doporučuji s přidáním hroznové šťávy condimento balsamico bianco) | Ocet vinný bílý | |
| hořčice (medová + trošinku dijonské, koprová s medem) | Hořčice plnotučná | |
| panenský olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý | |
| pár lžic pár lžic vody | Voda | |
| 1 1 . vegetariánská | ||
| 2 2 . severoněmecká z Hamburku | ||
| 50 g 50 g uzeného lososa | Losos filet bez kůže uzený | 50 g | 
| 3 3 . jihoněmecká z Kostnice | ||
| 100 g 100 g krůtího masa (stehno, prsa) | Krůta prsa bez kůže | 100 g | 
| olivový olej | Olej olivový | |
| pepř | Pepř černý | |
| pepřové koření | Pepř barevný mletý |