Tvarohová buchta s Margotkou

Miicek Kuchařka:

Moučníky , Řezy 2 názory

Suroviny

Těsto:
2 vejce
1 hrnek cukr krupice
1 vanilkový cukr
3/4 hrnku vlažného mléka
3/4 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 polévkové lžíce kakaa
hrnek = 250 ml
Náplň:
2 plnotučné tvarohy ve vaničce
(lze nahradit i polotučnými)
1 hrnek cukr krupice
1 vanilkový cukr
1 vanilkový puding
2 vejce
1 tyčinka Margot
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto vyšleháme 2 vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přilijeme mléko, olej a zamícháme. V další misce smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a kakaem tak, aby nezůstaly hrudky a přimícháme do mokré směsi.

  2. Vymažeme hluboký plech máslem a vysypeme kokosem (buchta je potom chutnější) a těsto vlijeme na plech.

  3. Na náplň vyklopíme do misky tvarohy, cukr, vanilkový cukr, vejce a pudingový prášek. Důkladně vyšleháme, aby opět nebyly hrudky a nalijeme na těsto. Je lepší tvarohovou náplň vylít systematicky, aby se na buchtě po upečení vytvořily kopečky (viz obrázek).

  4. Nakonec posypeme nastrouhanou tyčinkou Margot (nahrubo) a pečeme asi 25 minut při 170°C (při zatřepání by se tvarohová směs neměla třepat).

Poznámka

Místo vanilkového pudingu můžeme použít i kokosový puding.

Kdo by chtěl mít na buchtě více Margotky, může použít i dvě, ale jedna bohatě stačí.

Doporučuji dát před strouháním Margotku do ledničky, aby se s ní lépe pracovalo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohová buchta s Margotkou

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo