

Tvarohová buchta s Margotkou
Suroviny
- Těsto:
- 2 vejce
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 3/4 hrnku vlažného mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 polévkové lžíce kakaa
- hrnek = 250 ml
- Náplň:
- 2 plnotučné tvarohy ve vaničce
- (lze nahradit i polotučnými)
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový puding
- 2 vejce
- 1 tyčinka Margot
Postup přípravy receptu
Na těsto vyšleháme 2 vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přilijeme mléko, olej a zamícháme. V další misce smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a kakaem tak, aby nezůstaly hrudky a přimícháme do mokré směsi.
Vymažeme hluboký plech máslem a vysypeme kokosem (buchta je potom chutnější) a těsto vlijeme na plech.
Na náplň vyklopíme do misky tvarohy, cukr, vanilkový cukr, vejce a pudingový prášek. Důkladně vyšleháme, aby opět nebyly hrudky a nalijeme na těsto. Je lepší tvarohovou náplň vylít systematicky, aby se na buchtě po upečení vytvořily kopečky (viz obrázek).
Nakonec posypeme nastrouhanou tyčinkou Margot (nahrubo) a pečeme asi 25 minut při 170°C (při zatřepání by se tvarohová směs neměla třepat).
Poznámka od kuchařky
Místo vanilkového pudingu můžeme použít i kokosový puding.
Kdo by chtěl mít na buchtě více Margotky, může použít i dvě, ale jedna bohatě stačí.
Doporučuji dát před strouháním Margotku do ledničky, aby se s ní lépe pracovalo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tvarohová buchta s Margotkou
-
Stejný dělám, ale místo Margotky dávám na tvaroh rybíz ( i z mrazáku) a je to moc dobré.
-
Naprosto dokonale vyvážená chuť. I přesto, že mi většinově tvarohové buchty moc nesedí, tato je naprostou výjimkou. Delicious!
-
magdalenka: Ne, do náplně se mléko nepřidává
když se tvarohy rozmíchají, zřídnou
-
Prosím, do náplne sa nepridáva aj mlieko?