Nutriční hodnoty (Kuřecí špízy teriyaki s pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 536 kJ / 1 323 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 116,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,57 g |
| Tuky | 61,95 g |
| – nasycené | 18,43 g |
| – nenasycené | 41,26 g |
| –– mononenasycené | 27,55 g |
| –– polynenasycené | 13,71 g |
| ––– omega 3 | 1,12 g |
| Vláknina | 0,21 g |
| Cholesterol | 326 mg |
| Sodík | 7,36 g |
| Sůl | 17,60 g |
| Sacharidy | 67,08 g |
| – cukry | 35,66 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kuřecích prsou | Kuře prso | 500 g |
| 2 2 velké pórky | Pórek čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce sezamového oleje (pokud nemáte, stačí i olivový) | Olej sezamový | 30 ml |
| 8 lžic 8 lžic sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 120 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce rýžového octa (můžete nahradit vinným, nebo jablečným) | Ocet rýžový | 45 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
| 3 lžičky 3 lžičky třtinového cukru | Cukr třtinový | 36 g |
| pepř | Pepř černý | |
| popřípadě sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 15 g |
| sezamová semínka na posypání | Sezam loupaný | |
| špejle nebo „napichováky“ na špízy |