Nutriční hodnoty (Bramboračka - houbovačka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 5 202 kJ / 1 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,42 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 26,93 g |
Tuky | 52,16 g |
– nasycené | 32,54 g |
– nenasycené | 18,26 g |
–– mononenasycené | 15,93 g |
–– polynenasycené | 2,33 g |
––– omega 3 | 0,28 g |
Vláknina | 39,93 g |
Cholesterol | 153 mg |
Sodík | 278 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 147,47 g |
– cukry | 17,42 g |
––– laktóza | 0,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
550 g 550 g brambor | Brambor zimní | 550 g |
200 g 200 g čerstvých lesních hub | Hřib čerstvý | 200 g |
100 g 100 g mrkve hrubě nastrouhané | Mrkev čerstvá | 100 g |
140 g 140 g celeru hrubě nastrouhaného | Celer bulva čerstvá | 140 g |
3 - 4 stroužky 3 - 4 stroužky česneku jemně nastrouhaného | Česnek čerstvý | 24.5 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
drcený kmín dle chuti | Kmín mletý | |
1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
1 lžíce 1 lžíce celerové natě (nebo petrželové) | Petržel nať čerstvá | 15 g |
cca 1,5 l cca 1,5 l vývaru, dle potřeby |