Nutriční hodnoty (Špagety s tuňákem, hráškem a ricottou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 444 kJ / 345 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,05 g |
| Tuky | 21,74 g |
| – nasycené | 14,20 g |
| – nenasycené | 6,12 g |
| –– mononenasycené | 5,42 g |
| –– polynenasycené | 0,70 g |
| ––– omega 3 | 0,67 g |
| Vláknina | 2,45 g |
| Cholesterol | 125 mg |
| Sodík | 170 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 13,58 g |
| – cukry | 8,68 g |
| ––– laktóza | 8,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| špagety nebo jiné oblíbené těstoviny | Špagety pšeničné | |
| 1 1 konzerva tuňáka (filety) ve vlastní šťávě | Tuňák ve vlastní šťávě | |
| 1 kelímek 1 kelímek ricotty | Ricotta | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek čerstvého nebo mraženého hrášku | ||
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| nastrouhaná kůra z půl půl limetky | Limetka čerstvá | |
| šťáva z půl půl limetky | Limetka čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| čerstvě namletý barevný pepř | Pepř barevný | |
| mořská sůl | Sůl mořská | |
| nasekaná hladká petržel | Petržel kořenová čerstvá |