Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí tagliatelle s houbovou omáčkou

Nechte vaší kuchyň provonět Itálií a připravte si domácí těstoviny tagliatelle s lahodnou omáčkou z hříbků a smetany. Pokud pokrm spárujete s výborným italským vínem, určitě nešlápnete vedle a skvělá večeře pro dva je rázem na stole.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 912 kJ /
2 847 kcal
Bílkoviny75,56 g
Tuky129,83 g
Vláknina139,18 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 371 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy276,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené houby nejprve namočíme do vlažné vody, necháme stranou a uděláme těstoviny. Krok 2: Na vál odvážíme mouku, uprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Plochým nožem nahrnujeme mouku postupně od kraje k vejcím a pak rukou zpracujeme hladké, pružné, nelepivé těsto. Krok 3: Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme odpočinout na 30 minut do chladu. Odpočinuté rozdělíme na 3 díly a postupně z každého vyválíme placku cca 1 mm silnou (zbylé těsto máme stále ve fólii). Krok 4: Placky necháme mírně oschnout, posypeme lehce hrubou moukou, srolujeme a nakrájíme ostrým nožem na proužky 0,5 cm široké. Vytvořená hnízda rozbalíme a necháme volně rozložené oschnout (takto můžeme udělat do zásoby a nechat usušit). Krok 5: Těstoviny pak uvaříme v dostatečném množství osolené vody se lžičkou olivového oleje, scezené neproplachujeme. Krok 6: Na omáčku dáme do hluboké pánve na olej zesklovatět nasekanou cibuli a česnek. Přidáme máslo, vymačkané houby a chvilku opékáme. Podlijeme vývarem a houby povaříme doměkka. Krok 7: Zalijeme smetanou a vaříme do požadované hustoty, přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme dle chuti. Krok 8: Podáváme s tagliatelle a na talíři můžeme posypat strouhaným parmazánem.

TIP: Top 7 - Hříbky na talíři

Zveřejněno 27. 5. 2019

Poznámka autorky Marie Svarcova

K tagliatelle se hodí výborně i jiná omáčka, například boloňská nebo masové koule v různé omáčce. Můžeme je dnes již koupit i hotové čerstvé nebo sušené nebo udělat pomocí strojku na těstoviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí tagliatelle s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAy1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí tagliatelle s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAy1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
houbová omáčka recept, tagliatelle s houbovou omáčkou, houbová omáčka, tagliatelle s houbami, tagliatelle s sušenými houbami, semolinové těstoviny s houbovou omackou, recepty s tagliatelle, domaci houbová omáčka, tagliatelle recept, recept na domácí tagliatelle, tagliatelle s houbovou omáčka, recepty s houbami, taglatele těstoviny s houbami, tagliatele s houbovou omáčku, houbové recepty, tagliatelle, jak udelat omacku ze susenych hub, tagliatelle recepty, těstoviny s houbovou omáčkou, recept na houbovou

Suroviny:
mouka hladká, vejce, olej olivový, cibule, česnek, houby sušené, olej rostlinný, máslo, vývar drůbeží, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, petrželka zelená, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu