Nutriční hodnoty (Chuďasovy kroupy s vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 200 kJ / 1 721 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,45 g |
| Tuky | 58,19 g |
| – nasycené | 13,97 g |
| – nenasycené | 28,36 g |
| –– mononenasycené | 20,38 g |
| –– polynenasycené | 7,98 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 25,13 g |
| Cholesterol | 1,81 g |
| Sodík | 711 mg |
| Sůl | 1,47 g |
| Sacharidy | 206,05 g |
| – cukry | 9,69 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g krup | Kroupy ječné | 250 g |
| 1 1 cibule - velká | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 - 4 stroužky 3 - 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| olej nebo jemně pokrájená prorostlejší slanina, uzený špek (80g) | Olej řepkový | |
| majoránka či tymián | Majoránka sušená | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 6 - 8 6 - 8 ks vajec | Vejce slepičí | 490 g |
| bylinky nebo osmaženou cibulku na dozdobení | Petržel nať čerstvá |