Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku

mika59 Kuchařka: mika59

Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

1 větší kedlubna
3 mrkve
200 g mrazeného hrášku
1 cibule
3 stroužky česneku
200 ml smetany 12%
mléko dle potřeby
lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
sůl
pepř
libeček
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zeleninu na kousky. Máslo rozpustíme a cibuli s česnekem necháme zesklovatět. Přidáme zeleninu a osmažíme.

  2. Když pustí zelenina vodu, osolíme a přidáme koření. Lehce podlijeme, jen aby se zelenina dusila. Když je zelenina poloměkká, přidáme mouku, rozmíchanou ve smetaně a hrášek.

  3. Společně s moukou povaříme do měkka. Občas promícháme, aby se omáčka nepřipálila. Hustotu upravíme mlékem. Dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně česnekem a podáváme s vařenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku

Tématické fráze: kedlubny recepty mrkev s hraskem recepty z kedlubny kedlubna recepty recept na kedlubnu s mrkví hrášek s mrkvi mrkev recepty kedlubnová omáčka s mrkví brambory s hráškem a mrkví kedlubna a recepty zadělávané kedlubny s mrkví bobkový list kedlubna s mrkví recept zasdělávány hrášek s kedlub nou recepty z kedluben kedlubny - bezmasé recepty kedlubna recept kedlubny s mrkví hrašek mrkev a kedlubna na smetaně kedlubny po čínsku omačka s kedlubny a mrkve

Zapomněl/a jsem heslo