Nutriční hodnoty (Salát (nejen) s černou čočkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 347 kJ / 800 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,44 g |
| Tuky | 5,43 g |
| – nasycené | 0,93 g |
| – nenasycené | 4,22 g |
| –– mononenasycené | 1,30 g |
| –– polynenasycené | 2,91 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 38,46 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 243 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 102,30 g |
| – cukry | 15,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 40 g 40 g cibule | Cibule čerstvá | 40 g |
| 40 g 40 g řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 40 g |
| 40 g 40 g červené papriky (nebo kapie) | Paprika červená čerstvá | 40 g |
| 120 g 120 g rajčat (pevnější) | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 150 g 150 g vařeného či smaženého rybího masa (nebo surimi tyčinky) | Vepřová kýta | 150 g |
| 150-200 g 150-200 g vařené černé čočky | Čočka černá neloupaná | 175 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| jablečný ocet (nebo vinný, balzamikový...) | Ocet jablečný | |
| majonéza | Majonéza | |
| hořčice plnotučná (nebo dijonská) | Hořčice plnotučná | |
| lák z okurek | Nálev z okurek |