Nutriční hodnoty (Ostružinové lahodné řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 949 kJ / 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,16 g |
| Tuky | 37,92 g |
| – nasycené | 9,18 g |
| – nenasycené | 17,54 g |
| –– mononenasycené | 14,00 g |
| –– polynenasycené | 3,54 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 0,40 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 619 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 47,10 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 100 ml 100 ml horké vody | Voda | 100 ml |
| 100 ml 100 ml oleje (řepkového) | Olej řepkový | 100 ml |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 700 g 700 g ostružin (nebo jahod, rybízu, malin) | Ostružiny čerstvé | 700 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
| 1 1 jahodový pudinkový prášek | Puding v prášku | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 250 g 250 g tučného tvarohu | Tvaroh plnotučný | 250 g |
| 150 g 150 g pomazánkového másla | Pomazánka mléčná | 150 g |
| 125 g 125 g vanilkového pudinku | Puding v prášku | 125 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce skořice (na poprášení) | Skořice ceylonská | 15 g |