Nutriční hodnoty (Bramboráčky se zelím a slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 15 433 kJ / 3 689 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 310,12 g |
| – nasycené | 147,14 g |
| – nenasycené | 154,00 g |
| –– mononenasycené | 131,60 g |
| –– polynenasycené | 22,40 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 763 mg |
| Sodík | 5,86 g |
| Sůl | 14,42 g |
| Sacharidy | 163,75 g |
| – cukry | 10,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor - oloupaných, jemně nastrouhaných | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 2 rozšlehaná vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| hladká mouka nebo strouhanka na zahuštění těsta | Mouka pšeničná hladká | |
| kysané zelí - okapané | Zelí bílé kvašené | |
| 300-400 g 300-400 g libovější anglické slaniny (nebo moravské, paprikové... ) | Anglická slanina | 350 g |
| olej nebo sádlo na smažení | Olej řepkový |