Nutriční hodnoty (Perník s datlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 19 405 kJ / 4 638 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 75,00 g |
Tuky | 159,00 g |
– nasycené | 17,79 g |
– nenasycené | 124,36 g |
–– mononenasycené | 49,15 g |
–– polynenasycené | 75,21 g |
––– omega 3 | 14,54 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 23 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 697,50 g |
– cukry | 315,75 g |
––– laktóza | 18,38 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1 PL 1 PL kakaa | Kakao prášek | 25 g |
1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
1,5 hrnku 1,5 hrnku mléka (i více, podle konzistence) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 375 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku rozdrcených vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 125 g |
1/4 hrnku 1/4 hrnku sušených datlí | Datle sušené s peckou | 62.5 g |