Nutriční hodnoty (Fazolový guláš (nejen) s řepou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 313 kJ / 1 270 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,55 g |
| Tuky | 4,50 g |
| – nasycené | 1,31 g |
| – nenasycené | 2,50 g |
| –– mononenasycené | 0,59 g |
| –– polynenasycené | 1,91 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 65,42 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,36 g |
| Sůl | 5,50 g |
| Sacharidy | 209,83 g |
| – cukry | 51,71 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 240 g 240 g fazolí ve slaném nálevu - scezených | Fazole v konzervě | 240 g |
| máslo nebo olej | Máslo kravské | |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g pórku + na dozdobení | Pórek čerstvý | 100 g |
| 300 g 300 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 300 g |
| 1 lžička 1 lžička jemně nasekaného zázvoru | Zázvor sušený | 7 g |
| 2 stroužky 2 stroužky nasekaného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| cca 250 g 250 g brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 140 g 140 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 140 g |
| snítka snítka tymiánu nebo rozmarýnu | Tymián sušený | |
| 1 1 velké rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| vývar dle potřeby (hustoty) | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |