Nutriční hodnoty (Špagetová omeleta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 038 kJ / 1 682 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,20 g |
| Tuky | 89,55 g |
| – nasycené | 37,47 g |
| – nenasycené | 42,43 g |
| –– mononenasycené | 35,27 g |
| –– polynenasycené | 7,17 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 12,07 g |
| Cholesterol | 837 mg |
| Sodík | 1,44 g |
| Sůl | 3,48 g |
| Sacharidy | 155,86 g |
| – cukry | 9,38 g |
| ––– laktóza | 1,14 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200-250 g 200-250 g vařených špaget | Špagety pšeničné | 225 g |
| 70 g 70 g anglické slaniny nebo šunky | Anglická slanina | 70 g |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 60 g 60 g červené papriky nebo kápie | Paprika červená čerstvá | 60 g |
| 1 1 větší čerstvý žampion | Žampion čerstvý | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| bylinky dle chuti - petrželka, libeček... | Petržel nať čerstvá | |
| koření dle chuti - paprika, pepř, drcený kmín... | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 30 ml |
| 3 3 rozšlehaná větší vejce (nebo 4 menší) | Vejce slepičí | 210 g |
| máslo nebo olej | Máslo kravské |