Rychlý koláč s meruňkami

toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 20 názorů

58

Suroviny

350 g hladké mouky
1 vejce
5 lžic cukru
5 lžic rozpuštěného másla
15 lžic mléka
citrónová kůra
prášek do pečiva
špetka soli
podle chuti meruněk
strouhané ořechy nebo drobenka na posypání
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky s práškem do pečiva přidáme všechny suroviny a promícháme v těsto.

  2. Těsto rozetřeme na vymaštěný plech, poklademe půlkami meruněk a posypeme. Potom upečeme v troubě předem dobře rozehřáté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 652 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlý koláč s meruňkami

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    Tak to mi nepochopím jak může tento koláč někdo hanit.Nejsem zvyklá moc dělat s prášku dělám ponejvíce s kynutého.ale už jsem ho dělala vícekrát i se švestkama a povedl se vždy.

    Odpovědět

  • Renda Renda (neregistrovaný)

    :-)super a výborný koláč TRPĚLIVOST RŮŽE PŘINÁŠÍ

    Odpovědět

  • Mária Mária(neregistrovaná)

    Pekla jsem tento koláč včera, je super. Jak píše autorka, jen promíchat....ne šlehat.....použila jsem metle na hnětení kynutého těsta a šlo to super. Těsto po upečení je jako kynuté............moc dobré a bez kynutí.....Dávám bodíky......

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Chantelle: Autorka ale píše jasne, všetky suroviny premiešame, nie vyšľaháme. Nie všetky cestá sa šľahajú. Takže treba dodržať recept. ;-)

    Odpovědět

  • Chantelle Chantelle

    Těsto hrůza, namotalo se mi na metly od šlehače a vyšplhalo, kam mohlo. Přidala jsem dle rad trochu bílého jogurtu a mléka, pořád lepenka, naplácla jsem na pekáč a mokrou naběračkou roztlačila po pekáči. Nakonec je buchta vysoká, ale poživatelná, manželovi chutná, to je hlavní. Znovu ale dělat už nebudu

    Odpovědět

  • AlenaS AlenaS(neregistrovaný)

    Když jsem dělala těsto, měla jsem celkem obavy, jestli není něco špatně a když jsem k tomu přečetla komentáře, myslela jsem, že těsto vyhodím - bylo mi líto meruněk. Nakonec jsem ale přidala trochu mléka a k rozetření těsta stačilo namočit ruce. Koláč perfektní.

    Odpovědět

  • Petra Boháčková Petra Boháčková(neregistrovaný)

    Je nutné dát více mléka, těsto bylo příliš husté. výsledek ale stojí za to-buchta výborná. Doporučuji autorovi-předělat recepturu. Někteří by s přípravou mohli mít problém.;-)

    Odpovědět

  • katka katka(neregistrovaná)

    Ten kdo rika ze je to blby recept tak neumi varit me se testo nelepilo a red ho prave jim je mooc dobrej :-p:-)

    Odpovědět

  • M.Petránková M.Petránková(neregistrovaný)

    Milé kuchařinky,tento koláč rozhodně doporučuji vyzkoušet,právě v té hl. mouce je ten fígl,že těsto připomíná konzistencí kynuté,ale je to mnohem rychlejší - nemusí kynout.
    patří mezi mé nejoblíbenější,určitě zkuste!!:-):-p

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Katerina P.: Vždyť ho tady máš:-))-viz foto, přemýšlej;-) a pak mudruj;-):-))

    Odpovědět

  • Katerina P. Katerina P.(neregistrovaný)

    dle navodu testo nezpracovatelne...otresne,zrale na vyhozeni do kose! je nutno pridat vice mleka a ja dala 1dcl vody + 3pl zakysky.Rada bych videla vytvor podle tohoto receptu!:no:

    Odpovědět

  • Markétečka Markétečka(neregistrovaná)

    Dělala jsem to nakonec půl napůl z hladké a polohrubé mouky, přidala jsem trochu mléka navíc a 3 lžíce zakysané smetany (jogurt mi totiž došel) a myslím, že to bude naprosto skvělé, těsto bylo akorát! :)

    Odpovědět

  • ZkusilSemTo ZkusilSemTo(neregistrovaný)

    Dobry, testo v pohode, s posekanyma vlasskyma orechama misto drobenky nema chybu!:yes:www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Nikka100 Nikka100(neregistrovaný)

    Tak já jsem právě hodila těsto do koše. Byla by na něj meruněk škoda;-( s tak ulepeným a neroztíratelným těstem jsem se ještě nesetkala. I po přidání mléka a másla to byl prostě kyt. Takže nedoporučuju...:no:

    Odpovědět

  • brabcaak brabcaak(neregistrovaný)

    Když pominu to, že se musí v době moderních a přesných vah lžičkovat mléko a podobně, tak těsto je absolutně nevyvážené při zpracování, husté, lepí se a tak je třeba ho doředit, dal jsem tam mléko a z dobré zkušenosti a také pro pocit zdravé kuchyně trochu bílého jogurtu. Navrch drobenku a hotovo. Teď koláč jím a je výborný. :-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo