Nutriční hodnoty (Kuřecí soté s pórkem a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 771 kJ / 1 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 154,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 146,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,13 g |
| Tuky | 30,93 g |
| – nasycené | 17,64 g |
| – nenasycené | 11,09 g |
| –– mononenasycené | 8,61 g |
| –– polynenasycené | 2,48 g |
| ––– omega 3 | 1,42 g |
| Vláknina | 11,44 g |
| Cholesterol | 402 mg |
| Sodík | 709 mg |
| Sůl | 1,87 g |
| Sacharidy | 39,47 g |
| – cukry | 11,08 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g kuřecích prsou | Kuře prso | 600 g |
| 1 1 pórek (důkladně propláchnutý a nakrájený na tenká půlkolečka, včetně zelené části) | Pórek čerstvý | |
| 250 g 250 g žampionů (očištěných a nakrájených na tenké plátky) | Žampion čerstvý | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 lžičky 3 lžičky žluté kari pasty (nebo kari koření) | Curry pasta | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
| 1 dl 1 dl suchého bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 1-1,5 lžíce 1-1,5 lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 18.75 g |
| 2 dl 2 dl kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 200 ml |
| 200 ml 200 ml smetany 12% (může být i smetana ke šlehání) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| olivový olej | Olej olivový |