Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krémová houbová polévka, zdobená restovanou hlívou ústřičnou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 906 kJ /
934 kcal
Bílkoviny20,40 g
– z toho živočišné bílkoviny5,95 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,45 g
Tuky63,96 g
– nasycené41,52 g
– nenasycené21,14 g
–– mononenasycené19,07 g
–– polynenasycené2,08 g
––– omega 30,37 g
Vláknina26,47 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy55,87 g
– cukry13,60 g
––– laktóza8,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
280 g 280 g hub (lesní houby z loňského sběru nebo hnědé žampiony) Hřib čerstvý 280 g
100 g 100 g hlívy Hlíva ústřičná syrová 100 g
400 ml 400 ml zeleninového vývaru Vývar zeleninový 400 ml
1 1 jarní cibulka (nebo 1 menší cibule) Cibulka jarní čerstvá
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
200 g 200 g brambor Brambor zimní 200 g
200 ml 200 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
olej na orestování hlívy ke zdobení Cukrářské zdobení
sůl, pepř Pepř černý
drcený kmín Kmín mletý
špetička špetička muškátového květu Muškát květ sušený
špetka špetka uzené papriky Paprika uzená
Hraška na zahuštění (není nutná) Hraška

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.