Nutriční hodnoty (Krémová houbová polévka, zdobená restovanou hlívou ústřičnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 906 kJ / 934 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,45 g |
| Tuky | 63,96 g |
| – nasycené | 41,52 g |
| – nenasycené | 21,14 g |
| –– mononenasycené | 19,07 g |
| –– polynenasycené | 2,08 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 26,47 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 128 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 55,87 g |
| – cukry | 13,60 g |
| ––– laktóza | 8,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 280 g 280 g hub (lesní houby z loňského sběru nebo hnědé žampiony) | Hřib čerstvý | 280 g |
| 100 g 100 g hlívy | Hlíva ústřičná syrová | 100 g |
| 400 ml 400 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 400 ml |
| 1 1 jarní cibulka (nebo 1 menší cibule) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| olej na orestování hlívy ke zdobení | Cukrářské zdobení | |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| špetička špetička muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| špetka špetka uzené papriky | Paprika uzená | |
| Hraška na zahuštění (není nutná) | Hraška |