Krůtí kousky s mrkví a žampiony

Suroviny

500 g krůtího masa - prsa nebo ořez
1 cibule
kousek pórku
2 mrkve
5 žampionů
1 lžíce hořčice
1 lžíce tmavé sojové omáčky
2 lžičky solamylu
vývar nebo voda
libeček
sůl
pepř
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky a zeleninu na kousky. Na oleji restujeme cibuli s pórkem až zesklovatí. Přidáme maso a opékáme ze všech stran.

  2. Přisypeme zbytek zeleniny, koření a podlijeme vývarem. Dusíme do měkka cca 20-25 minut. Když je maso téměř měkké, přimícháme hořčici, sojovku a solamyl, rozmíchaný v trošce vody.

  3. Když je maso zcela měkké, dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně solí. Podáváme s hranolky, rýží nebo těstovinami.

Poznámka od kuchařky

Já když nemám vývar, udělám si takový rychlý z těch odřezků, když maso opracovávám. Vždy je to lepší, než podlévat jen vodou.

Komentáře k receptu Krůtí kousky s mrkví a žampiony

Tématické fráze: krůtí maso recepty kruti na zampionech kruti kousky recept kruti kousky krutí v mrkvi krůtí kousky se žampiony kruti maso se zampiony recepty na krůtí kousky krůtí ořez recepty krůtí kousky recepty zampiony a kruti recept krůtí maso v mrkvi kruti s mrkvi krůtí ořez recept krůtí maso na žampionech krůtí prsa na žampiónech krůtí ořez tmavý krůtí prsíčka recepty čína kruti kousky na zampionech krůtí maso na mrkvi