Nutriční hodnoty (Vajíčková pomazánka s řepou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 639 kJ / 631 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,95 g |
| Tuky | 53,49 g |
| – nasycené | 27,09 g |
| – nenasycené | 19,56 g |
| –– mononenasycené | 16,62 g |
| –– polynenasycené | 2,94 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 1,05 g |
| Cholesterol | 611 mg |
| Sodík | 481 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 8,17 g |
| – cukry | 5,07 g |
| ––– laktóza | 1,57 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vařená vejce natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| cca 50 g cca 50 g červené řepy (vařená nebo pečená) | Červená řepa čerstvá | 50 g |
| 100 g 100 g lučiny nebo paloučku, žervé... | Lučina 70% t.v s. | 100 g |
| cca 1 lžička cca 1 lžička hořčice plnotučné nebo dijonské, dle chuti | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 1 menší šalotka | Šalotka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| smetana dle potřeby (12%) | Smetana kravská sladká 12% |