Nutriční hodnoty (Chřestová polévka jemná jako hedvábí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 419 kJ / 817 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,55 g |
| Tuky | 55,20 g |
| – nasycené | 35,54 g |
| – nenasycené | 16,62 g |
| –– mononenasycené | 15,02 g |
| –– polynenasycené | 1,60 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 0,30 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 206 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 32,90 g |
| – cukry | 20,50 g |
| ––– laktóza | 19,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 svazek 1 svazek zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | |
| 1 1 menší pórek - bílá část | Pórek čerstvý | |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (nebo 3-4 brambory) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1/2 l 1/2 l smetany | Smetana kravská sladká 12% | 500 ml |
| 200 ml 200 ml lehkého šumivého vína (např. Prosecco) | Víno bílé suché | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička olivového oleje | Olej olivový | 5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| citronová šťáva dle chuti | Šťáva z citrónu |