Nutriční hodnoty (Dršťková polévka s batáty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 773 kJ / 1 380 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 93,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,63 g |
| Tuky | 8,00 g |
| – nasycené | 3,39 g |
| – nenasycené | 6,27 g |
| –– mononenasycené | 3,07 g |
| –– polynenasycené | 3,20 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 37,70 g |
| Cholesterol | 475 mg |
| Sodík | 504 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 184,13 g |
| – cukry | 61,21 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g předvařených drštěk | Dršťky hovězí | 500 g |
| 3 stonky 3 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 konzerva 1 konzerva loupaných rajčat (450 g) | Dužina červeného rajčete čerstvá | 425 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 2 2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| 1 1 chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
| 500 g 500 g batátů | Batáty neloupané | 500 g |
| 2 l 2 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 2000 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 dl 1 dl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |