Nutriční hodnoty (Rychlé lívanečky s jahodovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 627 kJ / 2 540 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,56 g |
| Tuky | 93,33 g |
| – nasycené | 54,64 g |
| – nenasycené | 31,37 g |
| –– mononenasycené | 24,40 g |
| –– polynenasycené | 6,97 g |
| ––– omega 3 | 1,06 g |
| Vláknina | 20,80 g |
| Cholesterol | 526 mg |
| Sodík | 971 mg |
| Sůl | 3,02 g |
| Sacharidy | 321,75 g |
| – cukry | 87,05 g |
| ––– laktóza | 37,05 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 ml 450 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 450 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 280 g 280 g hladké mouky (množství dle hustoty těsta) | Mouka pšeničná hladká | 280 g |
| 1 1 necelý balíček kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 600 g 600 g jahod čerstvých (nebo mražených) | Jahody čerstvé | 600 g |
| cukr krupice (dle chuti a kyselosti jahod) | Cukr bílý | |
| 150 ml 150 ml vody (zhruba) | Voda | 150 ml |
| 1 1 vanilkový pudink - sypký | Puding v prášku | 40 g |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| moučkový cukr (dle chuti) | Cukr bílý |