Nutriční hodnoty (Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 165 kJ / 2 907 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,96 g |
| Tuky | 108,69 g |
| – nasycené | 27,97 g |
| – nenasycené | 56,89 g |
| –– mononenasycené | 45,15 g |
| –– polynenasycené | 11,74 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 29,20 g |
| Cholesterol | 161 mg |
| Sodík | 3,05 g |
| Sůl | 7,00 g |
| Sacharidy | 369,40 g |
| – cukry | 20,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 400 g 400 g polohrubé mouky (nebo 1/2 hladké a 1/2 polohrubé) | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 350 g 350 g uzeného bůčku (jakákoliv uzenina) | Vepřový bok uzený | 350 g |
| kmín | Kmín | |
| větší sklenice sklenice sterilovaného zelí (kysané zelí) | Zelí bílé sterilované |