Nutriční hodnoty (Jahodovo-čokoládové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 278 kJ / 3 651 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,60 g |
| Tuky | 173,52 g |
| – nasycené | 76,44 g |
| – nenasycené | 85,14 g |
| –– mononenasycené | 32,55 g |
| –– polynenasycené | 52,59 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 55,65 g |
| Cholesterol | 535 mg |
| Sodík | 348 mg |
| Sůl | 0,77 g |
| Sacharidy | 422,33 g |
| – cukry | 287,93 g |
| ––– laktóza | 13,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké špaldové mouky (lze použít i normální hladkou nebo polohrubou mouku) | Mouka špaldová hrubá | 150 g |
| 100 g 100 g třtinovéhu cukru (nebo klasického krupicového cukru) | Cukr bílý | 100 g |
| 1/2 1/2 kypřícího prášku | Kypřící prášek | |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 75 ml 75 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 75 ml |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 smetana ke šlehání (aspoň 33% tuku) | Smetana kravská sladká 30% | |
| 3 3 polotučné tvarohy | Tvaroh polotučný | |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce třtinového cukru (nebo klasického krupicového cukru) | Cukr třtinový | 42 g |
| 25 g 25 g vanilkového cukru s fruktózou (nebo klasického vanilkového/vanilinového cukru) | Cukr vanilkový | 25 g |
| 300 g 300 g rozmačkaných čerstvých jahod | Jahody čerstvé | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce želatinového stužovače za studena Dr. Oetker | ||
| 4 lžíce 4 lžíce domácího jahodového džemu | Marmeláda jahodová | 60 g |
| 200 g 200 g na čtvrtinky pokrájených čerstvých jahod | Jahody čerstvé | 200 g |
| cca 5 lžic 5 lžic kokosu | Kokos strouhaný | 75 g |
| 70 g 70 g hořké čokolády (aspoň 50% kakaa) | Čokoláda hořká 40% | 70 g |
| 100-150 ml 100-150 ml mléka (dle hustoty polevy) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |