Nutriční hodnoty (Třešňová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 974 kJ / 2 862 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 233,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 229,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,05 g |
| Tuky | 182,80 g |
| – nasycené | 109,86 g |
| – nenasycené | 66,75 g |
| –– mononenasycené | 58,69 g |
| –– polynenasycené | 8,06 g |
| ––– omega 3 | 2,28 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 975 mg |
| Sodík | 565 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 65,90 g |
| – cukry | 62,30 g |
| ––– laktóza | 8,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího masa | Hovězí kýta | 1000 g |
| cca 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| cca 400-500 g cca 400-500 g vypeckovaných třešní | Třešně čerstvé | 450 g |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| bílé víno - sladší | Víno bílé suché | |
| hřebíček | Hřebíček | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |